A smink és az évszakok

Az, hogy melyik smink kényeztet és melyik színkombináció áll jól neked, az attól függ, hogy melyik színtípushoz tartozol.Ez a bőr-, szem-, és hajszín összjátékából adódik. Négy alkategória létezik: a tavaszi, a nyári, az őszi és a téli.

 

A tavaszi típus

Ezen típushoz tartozó nőknek általában az arcszínük világosrózsaszín, majdnem áttetsző, a hajuk pedig világos-vagy közepesen barna aranyos- vagy vöröses csillogással. A kék szemek különösen sugárzóak, a zöld szemekben pedig gyakran vannak arany színű pontok, a sötét szemeknek pedig arany színű a tónusa. A tavaszi típus finom kisugárzását meleg, világos pasztellszínekkel lehet kihangsúlyozni, mint pl. a lazac, őszibarack, világoszöld, elefántcsont vagy mézszín.

ARCSZÍN: áttetsző bőr esetében le lehet mondani a leplező sminkről. Az árnyalt nappali krém vagy a foundation optimálisak. Ezeket csak nagyon vékonyan kell feltenni. A helyes árnyalatok a természetes, a világos bézs, az aranybézs és az őszibarack.

RÚZS: Leheletnyi frisseséget varázsol az arcra a rosé, a sárgabarack és a korallpiros szín.

SZEMEK: Finom pasztellszínű szemhéjfestékkel mint pl. a nefritzöld vagy a világos ibolyakék a tavaszi típusú asszony sugárzóvá teheti szemeit. A szempillafesték illik a szemszínhez vagy pedig barna. Estére nagyszerű, ha a szempillákat először feketével festjük, majd a végén arany színű szempillafestéket rakunk a felső szempillák végére.

AJKAK: Szuper ajakárnyalatok a tavaszi típusú nőknek pl. a lazac, a rózsafa vagy a ragyogó vérnarancs.

A nyári típus

Ehhez a típushoz szőkehajú és sötéthajú nők is tartoznak, a hajuknak hamvas árnyalata van. A bőrnek legtöbbször van egy kis hűvös tónusa, a szemek pedig szürkéskékek, zöldeskékek vagy kékeszöldek. A pupillák szürke széle tipikus. A nyári típusú nőknek minden hűvös szín jól áll, amelynek van kékes vagy füstös átnyalata: pl. bleu, pink, fukszia, szilva és az ezüst színei. A tiszta fehér, a sötét fekete vagy a sárág színeket inkább kerüljék.

ARCSZÍN: az arcszínnek megfelelően az alapozást a rózsaszínűbézs vagy a természetes bézs irányában válasszák ki. Ellenőrizzék le a sminket nappali fénynél, legjobb a nyaknál vagy a csuklónál. Az ideális alapozás nem tűnik fel a száradás után.

RÚZS: Mindenféle árnyalat megfelelő a nyári típusú nőknek a finom pink, a rózsa és a vörösborszín között.

SZEMEK: ragyogó, hüvős színekből álló szemhéjfesték, mint pl. a gyapjúfehér, a kékeszöld vagy a divatos fényesszürke, előnyösen hangsúlyozza a szemeket. AJKAK: Nappal mindig jó, ha hűvös pasztellszíneket vagy "gloss in rosé"-t használ. Este azonban nyugodtan használhat intenzívebb színeket, mint pl. az új Berry-árnyalatok a bordó és a málna. Az ajak közepére helyezzen egy ezüst pontot, mert ez magához vonzza a szemeket.

Az őszi típus

Az őszi típusú nők arcszíne aranyosan árnyalt, függetlenül attól, hogy vörös szeplősek vagy meleg bézsbarnák. A szőke vagy barna haj legtöbbször vörösesen vagy aranyosan csillog. A szemnek is valamilyen meleg színe van zöldes, rozsdabarna vagy aranyos pontokkal tarkítva. Tipikus színei a borostyán, a dióbarna, az aranybarna vagy a valódi sötétbarna, de a világoszöld, az oliva és az olajszín is. Az őszi típusú nőkhöz a meleg színek illenek, mint pl. az arany árnyalatai, a barna, a palackzöld és a kukoricasárga. A kékes árnyalatokat ezzel szemben ajánlatos kerülni.

ARCSZÍN: Terracotta púder (pl. Lancaster) vagy áttetsző foundation meleg sárgás árnyalatokkal mint pl. az aranybézs, a bronz vagy az őszibarack.

RÚZS: Terracottával vagy enyhe narancsszínnel puhán és természetesen alakíthatja az arcformát.

SZEMEK: A természetes színek mindig megfelelőek, pl. a divatos barnás árnyalatok vagy a finom rozsda árnyalatok. Hangsúlyossá teheti a szemét, ha sötét kajal színt használ a a szemhéj belső részén. Estére jó, ha a szempilla felső részét arannyal festi.

AJKAK: Az őszi típusú nőknek a meleg színek állnak jól, a narancspirostól a téglavörösön át a fahéjig.

A téli típus

Gondoljanak Hófehérkére, akkor már tudják is, hogyan néz ki a téli típusú nő. Világos porzelánszerű bőr kékesen hűvös árnyalattal. A haj legtöbbször sötét, fekete vagy sötétbarna, mindig hűvösen hamvas árnyalattal. A szemek intenzíven csillognak a kék vagy szürke, sötétbarna vagy világosbarna színekben. A zöld szemeknek gyakran szürkés árnyalatuk van. A téli típusnak jól áll minden hideg, tiszta szín: a fehér, a fekete, a piros, a türkisz, a lila és a citromsárga.

ARCSZÍN: Legyen az alapozásnak hűvös árnylata, pl. a "semleges" vagy a "bézs-rosé". Ébenszínű bőr esetében praktikus és elegendő, ha Powder sminket használ (pl. Rubinsteintől).

RÚZS: A pink árnylatok mindig megfelelőek, de mindenképpen decens módon kell feltenni. Az erős színű rúzsokat tartsák meg estére.

SZEMEK: Tekintetüket a türkisz, az ibolyakék és a grafit színeivel hangsúlyozzák ki. A pillantásuk még megkapóbb lesz, ha a szemeiket ezüstös szemhéjfestékkel és fekete szemceruzával festik.

 

 

 

This free website was made using Yola.

No HTML skills required. Build your website in minutes.

Go to www.yola.com and sign up today!

Make a free website with Yola